rólam
Rólam
#tudatosanfinom. Ez a mottóm a közösségi médiában, és ezt az elvet képviselem minden egyes receptemben. Megmutatom, hogy miként lehet könnyen, gyorsan finomat varázsolni az asztalra szezonális hozzávalókból tudatos szemlélettel és sokszor mentesen. A természetes ételekben hiszek és a szép tálalásban. A fotóimon semmi művi trükköt nem alkalmazok, arra törekszem, hogy aki elkészíti a receptjeimet, ízben és külsőre pont azzal találkozzon a tányérján, mint amit nálam látott.
Magazinok
Gasztronómiai írással, szerkesztéssel és receptfejlesztéssel foglalkozom, blogom mellett több magazinba írok és fotózom. Emellett cégekkel, márkákkal együttműködve recepteket fejlesztek.
Könyveim
5 szakácskönyvet írtam: Morzsaparty – tudatos konyha maradékok felhasználásával és Csomagolj ebédet! (Corvina Kiadó), Diétás receptek, izgalmas ízek (Turbó Diéta x Csigó Zita, Idealbody Kft.), Zita Csigó’s Lunchbox Envy: 60 head-turning quick and healthy recipes to make at home (Bentoheaven x Csigó Zita) és Diéták nagykönyve. 2020 őszén megjelent plannerem: PlanAll x Csigó Zita 2021, Egyél jót, legyél jól!
Közösségi média
Miben vagyok otthon?
- A receptfejlesztés a fő profilom: kitalálom, addig kísérletezek, amíg tökéletes nem lesz, fotózom, stylingolom és megírom – igen, így készül egy recept. Nálam a receptírás, a szép ételfotó és a szép tálalás kéz a kézben jár, jelszó: #csakegyütt!
- Saját ételfotós stúdiómban dolgozom sok-sok szépséges kellékkel, szuper konyhai háttérrel.
- Rengeteg cikket írok gasztronómiai témában, illetve sok éven át az izeselet.hu-t főszerkesztettem.
- Márkaképviselek a közösségi oldalaimon (is), azaz kipróbálom a terméked, receptfejlesztek hozzá, posztokat írok, fotózok – kérlek, akkor keress, ha látsz kapcsolódási pontot!
- És tanítok – jelenleg a Fotózz otthon! kurzusaim elérhetők.
Hol vagy most? Egy szakmai honlapon. Napi tartalmakért látogass el a közösségi felületeimre!